Spicy kikertgryte med grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skyll kikertene i et dørslag og la dem renne av seg.
-
Trinn 2
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
Trinn 3
Hakk chilien du finner i wokblandingen. Del på langs og skrap vekk hinner og frø hvis du er redd retten blir for sterk. (Det er der det sterke sitter.)
-
Trinn 4
Hakk vårløken og sett til side. Hakk peanøtter og rist i tørr panne på middels varme i ca. 2 minutter. Sett til side.
-
Trinn 5
Grovhakk løk og del søtpotet i biter. Stek det i olje i en gryte i 5-6 minutter på middels varme.
-
Trinn 6
Skru opp varmen og ha i wokblandingen og så mye av den hakkede chilien som du ønsker. Stek på sterk varme mens du stadig rører om i 2-3 minutter.
-
Trinn 7
Ha i kokosmelk, curry paste, vann og buljongterning. Kok opp, knus buljongterningen med en sleiv. Ha i kikertene og kok til søtpoteten er mør.
-
Trinn 8
Like før servering, press over limesaft, dryss over hakket vårløk og peanøtter. Server med ris.