Hopp til innhold

Spicy kikertgryte med grønnkål og kokos

4.1 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
757 planlagt
Spicy kikertgryte med grønnkål og kokos

En sunn og smakfull vegetarrett for kjøttfrie dager. Smaker også godt med strimlet kyllingfilet eller laksefilet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

3 dl
Jasminris

Kikertgryte

1 stk
Løk
1 stk
Søtpotet
1 pose
Asiatisk Wok
1 boks
Kokosmelk
6 ts
Red curry paste
1 terning
Grønnsaksbuljong
2 boks
Kikerter
2 ss
Olje
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Til servering

1 stk
Lime
3 stang
Vårløk
100 gr
Peanøtter

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll kikertene i et dørslag og la dem renne av seg.

Trinn 2

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 3

Hakk chilien du finner i wokblandingen. Del på langs og skrap vekk hinner og frø hvis du er redd retten blir for sterk. (Det er der det sterke sitter.)

Trinn 4

Hakk vårløken og sett til side. Hakk peanøtter og rist i tørr panne på middels varme i ca. 2 minutter. Sett til side.

Trinn 5

Grovhakk løk og del søtpotet i biter. Stek det i olje i en gryte i 5-6 minutter på middels varme.

Trinn 6

Skru opp varmen og ha i wokblandingen og så mye av den hakkede chilien som du ønsker. Stek på sterk varme mens du stadig rører om i 2-3 minutter.

Trinn 7

Ha i kokosmelk, curry paste, vann og buljongterning. Kok opp, knus buljongterningen med en sleiv. Ha i kikertene og kok til søtpoteten er mør.

Trinn 8

Like før servering, press over limesaft, dryss over hakket vårløk og peanøtter.