Søtpotetsuppe med ostebrød
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha deigen over på en lettmelet kjøkkenbenk og del den i to. Kjevle ut to tynne rundinger og fordel fyllet i midten av rundingene. Strø litt salt over. Pakk fyllet inn ved å klype sammen deigkantene. Kjevle forsiktig ut deigen igjen og pensle med egg. Strø revet ost på toppen. Stek i 20-25 minutter på 200 grader.
-
Trinn 2
Deig: Bland sammen mel, gjær og sukker i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Varm opp vann, melk og egg til ca. 37 grader og hell i de tørre ingrediensene sammen med oljen og salt. Elt deigen i 10 minutter. Ha deigen over i en smurt bolle og dekk med plastfolie. Hev til dobbel størrelse, ca. 1-1,5 time. Lag fyllet mens deigen hever.
-
Trinn 3
Ostefyll: Bland sammen revet ost, egget og smør. Det er enklest å bruke en gaffel eller henda. Sett til side mens deigen hever.
-
Trinn 4
Søtpotetsuppe: Skrell og kutt søtpoteten i biter. Kok søtpotene møre. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å blende søtpotetene. Ha i kokosmelk, hakket chili og ingefær. Tilsett hønsebuljongvannet og blend alt sammen til en glatt suppe. Smak til med salt og pepper. Du kan selv velge hvor mye hønsebuljongvann du ønsker å bruke, jo mer du bruker jo tynnere suppe.
-
Trinn 5
Bakt camembert: Kjevle ut butterdeigsplaten og kutt deigen ut deler slik at man kan brette den letter over osten. Plasser camemberten i midten av deigen og brett kantene over slik at osten blir dekket. Pass på at deigen sitter godt sammen. Pensle med egg og stek på 180 grader i ca 10 minutter.