Søtpotetsuppe med ostebrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Søtpotetsuppe med ostebrød

Søtpotetsuppe med ostebrød

4.1 i snitt
Søtpotetsuppe med ostebrød
Søtpotet er stappet med næring og når man får litt chili og ingefær i, så er denne suppen både sunn og veldig god. Serveres med ostebrød.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ostefyll

50 gr
Revet ost til toppen
1 stk
Egg
50 gr
Smør

Deig

10 gr
Fersk gjær
1 stk
Egg
1 dl
Melk
500 gr
Hvetemel
1 ts
Sukker
1 dl
Vann
0.5 dl
Solsikkeolje
1 ts
Salt

Søtpotetsuppe

2.5 kg
Søtpotet
1 boks
Kokosmelk
1.5 stk
Hakket rød chili
1 ss
Hakket ingefær
6 dl
Hønsebuljong
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Bakt camembert

1 stk
Butterdeigsplate
1 stk
Egg til pensling
1 stk
Camembert

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Ha deigen over på en lettmelet kjøkkenbenk og del den i to. Kjevle ut to tynne rundinger og fordel fyllet i midten av rundingene. Strø litt salt over. Pakk fyllet inn ved å klype sammen deigkantene. Kjevle forsiktig ut deigen igjen og pensle med egg. Strø revet ost på toppen. Stek i 20-25 minutter på 200 grader.

 2. Trinn 2

  Deig: Bland sammen mel, gjær og sukker i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Varm opp vann, melk og egg til ca. 37 grader og hell i de tørre ingrediensene sammen med oljen og salt. Elt deigen i 10 minutter. Ha deigen over i en smurt bolle og dekk med plastfolie. Hev til dobbel størrelse, ca. 1-1,5 time. Lag fyllet mens deigen hever.

 3. Trinn 3

  Ostefyll: Bland sammen revet ost, egget og smør. Det er enklest å bruke en gaffel eller henda. Sett til side mens deigen hever.

 4. Trinn 4

  Søtpotetsuppe: Skrell og kutt søtpoteten i biter. Kok søtpotene møre. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å blende søtpotetene. Ha i kokosmelk, hakket chili og ingefær. Tilsett hønsebuljongvannet og blend alt sammen til en glatt suppe. Smak til med salt og pepper. Du kan selv velge hvor mye hønsebuljongvann du ønsker å bruke, jo mer du bruker jo tynnere suppe.

 5. Trinn 5

  Bakt camembert: Kjevle ut butterdeigsplaten og kutt deigen ut deler slik at man kan brette den letter over osten. Plasser camemberten i midten av deigen og brett kantene over slik at osten blir dekket. Pass på at deigen sitter godt sammen. Pensle med egg og stek på 180 grader i ca 10 minutter.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/