Hopp til innhold

Sopp i olje og krydder

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
49 planlagt
Sopp i olje og krydder

Her får den milde champignon-soppen masse smak av laken med eddik, løk og krydder. Blir bare bedre etter et par dager i oljen.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Nedlagt sopp

300 gr
Champignon
3 ss
Hvitvinseddik
2 stk
Sjalottløk
3 fedd
Hvitløk
1 kvist
Timian
2 stk
Laurbærblad
1.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
0.3 ts
Pepper

Topp med

0.5 potte
Gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Rens soppen og del den i biter. Ha soppen i en kjele sammen med eddik, grovhakket sjalottløk, hvitløk i skiver, timian, laurbær, salt og pepper.

Trinn 2

Kok opp soppen og kok til all væske er kokt inn. Tilsett olivenolje og kok opp. Avkjøl i oljen og server kaldt med hakket gressløk.

Soppen blir enda bedre hvis den får stå i oljen i et par dager.