Sellerirotsuppe med reker
Denne deilige grønnsakssuppen får et løft av smaksrike skipperreker. Servert i kopp med stekt loff på toppen blir dette også en presentasjon som skaper forventninger.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt sellerirot i terninger og hakk sjalottløk. Fres det godt i smør uten at det tar farge. Tilsett grønnsakskraft og fløte, kok i ca. 10 minutter.
-
Trinn 2
Kjør i blender eller med stavmikser og smak til med salt og litt presset sitron.
-
Trinn 3
Skjær loffskiven i terninger og stek dem gylne og sprø i smør og olivenolje. Rens rekene. Fordel suppen i store kopper og topp med krutonger og rensede reker. Server med finkuttet gressløk.
Rekene blir bedre og saftigere om du tiner dem langsomt i kjøleskap: Legg de fryste rekene på en rist eller i en salatslynge, slik at vannet renner av, og la dem tine 12-16 timer avhengig av mengde og størrelse.