Hopp til innhold

Sellerirotsuppe med reker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
170 planlagt
Sellerirotsuppe med reker

Denne deilige grønnsakssuppen får et løft av smaksrike skipperreker. Servert i kopp med stekt loff på toppen blir dette også en presentasjon som skaper forventninger.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Sellerirotcappuccino

200 gr
Sellerirot
2 stk
Sjalottløk
1 ss
Smør
8 dl
Vann
1 terning
Buljongterning (evt. grønnsakskraft)
2 dl
Kremfløte
0.5 stk
Presset sitron

Krutonger

1 skive
Loff
1 ss
Smør
2 ss
Olivenolje

Topp med

1 ss
Finkuttet gressløk

Reker

200 gr
Reker med skall

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt sellerirot i terninger og hakk sjalottløk. Fres det godt i smør uten at det tar farge. Tilsett grønnsakskraft og fløte, kok i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Kjør i blender eller med stavmikser og smak til med salt og litt presset sitron.

Trinn 3

Skjær loffskiven i terninger og stek dem gylne og sprø i smør og olivenolje. Rens rekene. Fordel suppen i store kopper og topp med krutonger og rensede reker. Server med finkuttet gressløk.

Rekene blir bedre og saftigere om du tiner dem langsomt i kjøleskap: Legg de fryste rekene på en rist eller i en salatslynge, slik at vannet renner av, og la dem tine 12-16 timer avhengig av mengde og størrelse.