Sellerirotsuppe med reker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Sellerirotsuppe med reker

Sellerirotsuppe med reker

Ingen vurderinger
Sellerirotsuppe med reker

Denne deilige grønnsakssuppen får et løft av smaksrike skipperreker. Servert i kopp med stekt loff på toppen blir dette også en presentasjon som skaper forventninger.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Sellerirotcappuccino

200 gr
Sellerirot
2 stk
Sjalottløk
1 ss
Smør
8 dl
Vann
1 terning
Buljongterning (evt. grønnsakskraft)
2 dl
Kremfløte
0.5 stk
Presset sitron

Krutonger

1 skive
Loff
1 ss
Smør
2 ss
Olivenolje

Topp med

1 ss
Finkuttet gressløk

Reker

200 gr
Reker med skall

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kutt sellerirot i terninger og hakk sjalottløk. Fres det godt i smør uten at det tar farge. Tilsett grønnsakskraft og fløte, kok i ca. 10 minutter.

  2. Trinn 2

    Kjør i blender eller med stavmikser og smak til med salt og litt presset sitron.

  3. Trinn 3

    Skjær loffskiven i terninger og stek dem gylne og sprø i smør og olivenolje. Rens rekene. Fordel suppen i store kopper og topp med krutonger og rensede reker. Server med finkuttet gressløk.

Rekene blir bedre og saftigere om du tiner dem langsomt i kjøleskap: Legg de fryste rekene på en rist eller i en salatslynge, slik at vannet renner av, og la dem tine 12-16 timer avhengig av mengde og størrelse.