Hopp til innhold

Saltbakte poteter i «trolldeig»

Ingen vurderinger
Tidsbruk 75 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
17 planlagt
Saltbakte poteter i «trolldeig»

En morsom vri på de ovnsbakte potetene! Her får hver potet et skall som både bevarer saftigheten og tilfører akkurat passe saltsmak.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Poteter

4 stk
Store bakepoteter

Fyll potet med

0.5 potte
Timian
2 ts
Smør

Trolldeig

2.5 dl
Salt
5 dl
Hvetemel
2.5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Sette stekeovnen på 200 °C. Vask potetene godt. Bland sammen ingrediensene til trolldeigen og kjevle ut deigen til et stort ark. Del i 4. Pakk hver potet inn i trolldeig, stikk inn noen kvister med rosmarin og sett potetene på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på 200 °C i ca. 1 time.

Trinn 2

Når det kommer «saft» ut av trollldeigen, er potetene klare. Knus trolldeigen og ta ut potetene.

Trinn 3

Skjær et kryss i toppen av poteten og klem slik at den åpner seg. Fyll med smør eller rømme og hakkede urter eller hva du vil!