Saltbakt sellerirot med urtesmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Saltbakt sellerirot med urtesmør

Saltbakt sellerirot med urtesmør

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
23 planlagt
Saltbakt sellerirot med urtesmør
Saltbakt sellerirot er full av smak og perfekt å servere som tilbehør eller som hovedrett i seg selv.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Saltbakt sellerirot

2 stk
Sellerirot
2 dl
Solsikkekjerner
200 gr
Grovsalt (til baking)
0.3 ts
Salt

Urtesmør

200 gr
Smør (romtemperert og mykt)
3 dl
Dill
2 neve
Persille
1 dl
Gressløk
1 dl
Basilikum
1 ss
Sitron (saft av en sitron)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Hjertebladsalt med søtpotet og appelsindressing

2 stk
Hjertebladsalat
1 stk
Søtpotet
2 stk
Appelsiner
1.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 grader (varmluft). Skjær av bunnen på selleriroten og sett den med bunnen ned på en seng av grovsalt i en ildfast form. Saltet trekker fuktighet ut av selleriroten og får frem smaken. Bak selleriroten i 1 ½ time til den er mør.

Trinn 2

Legg solsikkefrø på et stekebrett og dryss med litt finsalt. Stek solsikkefrøene i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter til de er gyllent brune.

Trinn 3

Når selleriroten er ferdig skjærer du av det brune skallet og deler selleriroten i pene båter. Obs! Roten er varm, bruk gjerne gryteklut eller kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg.

Trinn 4

Urtesmør: Kjør friske urter i en blender eller stavmikser med smør, salt, pepper og sitronsaft til myk smørkonsistens.

Trinn 5

Legg urtesmøret på selleriroten slik at det smelter ved servering. Dryss over ristede solsikkekjerner.

Trinn 6

Hjertebladsalat med søtpoteter og appelsindressing: Del hjertebladsalaten i enkeltstående blader og legg i en salatbolle.

Trinn 7

Skrell søtpoteten og kast skrellet.

Trinn 8

Fortsett å skrelle strimler med søtpotet og legg strimlene i salaten.

Trinn 9

Skrell appelsinene og del i terninger. Ha sammen med salat og søtpoteter.

Trinn 10

Hell på olivenolje, salt og pepper og bland salaten sammen.