Saltbakt sellerirot med urtesmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Saltbakt sellerirot med urtesmør

Saltbakt sellerirot med urtesmør

Ingen vurderinger
Saltbakt sellerirot med urtesmør
Saltbakt sellerirot er full av smak og perfekt å servere som tilbehør eller som hovedrett i seg selv.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Saltbakt sellerirot

2 stk
Sellerirot
2 dl
Solsikkekjerner
200 gr
Grovsalt (til baking)
0.3 ts
Salt

Urtesmør

200 gr
Smør (romtemperert og mykt)
3 dl
Dill
2 neve
Persille
1 dl
Gressløk
1 dl
Basilikum
1 ss
Sitron (saft av en sitron)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Hjertebladsalt med søtpotet og appelsindressing

2 stk
Hjertebladsalat
1 stk
Søtpotet
2 stk
Appelsiner
1.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 200 grader (varmluft). Skjær av bunnen på selleriroten og sett den med bunnen ned på en seng av grovsalt i en ildfast form. Saltet trekker fuktighet ut av selleriroten og får frem smaken. Bak selleriroten i 1 ½ time til den er mør.

  2. Trinn 2

    Legg solsikkefrø på et stekebrett og dryss med litt finsalt. Stek solsikkefrøene i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter til de er gyllent brune.

  3. Trinn 3

    Når selleriroten er ferdig skjærer du av det brune skallet og deler selleriroten i pene båter. Obs! Roten er varm, bruk gjerne gryteklut eller kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg.

  4. Trinn 4

    Urtesmør: Kjør friske urter i en blender eller stavmikser med smør, salt, pepper og sitronsaft til myk smørkonsistens.

  5. Trinn 5

    Legg urtesmøret på selleriroten slik at det smelter ved servering. Dryss over ristede solsikkekjerner.

  6. Trinn 6

    Hjertebladsalat med søtpoteter og appelsindressing: Del hjertebladsalaten i enkeltstående blader og legg i en salatbolle.

  7. Trinn 7

    Skrell søtpoteten og kast skrellet.

  8. Trinn 8

    Fortsett å skrelle strimler med søtpotet og legg strimlene i salaten.

  9. Trinn 9

    Skrell appelsinene og del i terninger. Ha sammen med salat og søtpoteter.

  10. Trinn 10

    Hell på olivenolje, salt og pepper og bland salaten sammen.