Saltbakt sellerirot med urtesmør

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Varm ovnen til 200 grader (varmluft). Skjær av bunnen på selleriroten og sett den med bunnen ned på en seng av grovsalt i en ildfast form. Saltet trekker fuktighet ut av selleriroten og får frem smaken. Bak selleriroten i 1 ½ time til den er mør.
Trinn 2
Legg solsikkefrø på et stekebrett og dryss med litt finsalt. Stek solsikkefrøene i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter til de er gyllent brune.
Trinn 3
Når selleriroten er ferdig skjærer du av det brune skallet og deler selleriroten i pene båter. Obs! Roten er varm, bruk gjerne gryteklut eller kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg.
Trinn 4
Urtesmør: Kjør friske urter i en blender eller stavmikser med smør, salt, pepper og sitronsaft til myk smørkonsistens.
Trinn 5
Legg urtesmøret på selleriroten slik at det smelter ved servering. Dryss over ristede solsikkekjerner.
Trinn 6
Hjertebladsalat med søtpoteter og appelsindressing: Del hjertebladsalaten i enkeltstående blader og legg i en salatbolle.
Trinn 7
Skrell søtpoteten og kast skrellet.
Trinn 8
Fortsett å skrelle strimler med søtpotet og legg strimlene i salaten.
Trinn 9
Skrell appelsinene og del i terninger. Ha sammen med salat og søtpoteter.
Trinn 10
Hell på olivenolje, salt og pepper og bland salaten sammen.