Russisk rødbetsuppe «Borscht»

Denne rødbetfargede grønnsakssuppen har lange tradisjoner i Øst-Europa. Smaker nydelig med en klatt crème fraîche eller rømme.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Borscht: Finhakk løken og surr den myk i olivenoljen sammen med finhakket hvitløk. Skjær gulrot og stangselleri i fine terninger, og tilsett sammen med laurbærblad og buljong. Kok under lokk i 10 minutter.
Trinn 2
Tilsett finsnittet kål og kok i ytterligere 5 minutter. Ha i grovrevne rødbeter og kok i 10 minutter til. Smak til med salt, pepper og noen dråper hvitvinseddik for å balansere smaken.
Trinn 3
Rugbrødkrutonger: Skjær skiver av rugbrød og del i små terninger. Rist terningene i en stekepanne med olivenolje, salt og pepper. Server suppen toppet med en skje crème fraîche og rugbrødkrutonger.