Hopp til innhold

Rotfrukttartar med ovnsbakte poteter

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
3 planlagt
Rotfrukttartar med ovnsbakte poteter

Dette er en rotfrukttartar på klassisk vis, med løk, rødbeter, sylteagurk og eggeplomme. Den tar litt tid å lage, men den er verdt det. Ovnsbakte poteter passer utmerket til.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Eggeplommer, rå
50 gr
Sylteagurk, i små terninger
50 gr
Syltede rødbeter, i terninger
1 stk
Rødløk, liten hakket
6 skive
Dansk rugbrød
2 ss
Olivenolje
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
1 dl
Kapers

Slik gjør du

Trinn 1

Kok betene møre i lettsaltet vann i 45 minutter. Legg dem over i kaldt vann. Deretter er det lett å dra skallet av betene.

Trinn 2

Hold rødbetene atskilt fra de andre betene. Da blir tartarene penest i farge. Ha skrelte og møre beter i en foodprosessor og kjør til en grov pure i ca. 15-30 sekunder. Smak til den grove tartaren med olivenolje, salt og pepper, og form fire ”tartarkaker” på 4 tallerkener. Skill eggeplommene og legg en eggeplomme på hver tartar. Pynt med finhakket sylteagurk, syltede rødbeter, hakket rødløk og kapers og server dansk rugbrød med smør og en liten salat til.

Tips

Det er godt med potetchips eller pommes frites til rotfrukttartaren.