Rødbetsalat med cottage cheese

Rødbeter får en dyp og sødmefull smak når de blir bakt i ovn. I denne salaten får de følge av andre søte innslag som pærer og sirup – og mild, syrlig cottage cheese.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place.
Trinn 2
Kok rødbetene med skall i en kjele med lettsaltet vann, ca. 45 minutter. Riv av skallet når de er kokte. Skjær dem i terninger.
Trinn 3
Kok opp sukker og balsamicoeddik og avkjøl. Riv salaten i grove biter og ha på 2 ss olivenolje, salt og pepper.
Trinn 4
Bruk en høvel eller mandolin og skjær pærene i tynne skiver. Grovhakk mandlene og rist dem i en tørr panne til de er gylne. Skyll cottage cheese i kaldt vann.
Trinn 5
Bland forsiktig pære, salat, rødbeter og resten av olivenoljen i en bolle. Smak til med salt og pepper. Anrett alt på en tallerken og topp med avrent cottage cheese og 1 ss sirup over hver tallerken. Ha gjerne på noen friske blader basilikum før servering.
Vent med å montere salaten, tilsette olivenolje og sirup, til rett før den skal serveres. Da beholder salaten sprøheten.