Hopp til innhold

Ratatouille på grillen

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
66 planlagt
Ratatouille på grillen
Prøv en grillet versjon den franske grønnsaksstuingen ratatouille. Paprika, sopp og aubergine smaker ekstra godt når du legger de på grillen. Du kan nyte den alene som vegetar med et godt brød, eller som tilbehør til hovedretten. Varierer gjerne med både asparges eller tomater.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Aubergine
1 stk
Grønn Squash
2 stk
Paprika
200 gr
Sopp
1 stk
Rødløk
1 dl
Extra virgin olivenolje
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Hakket frisk Oregano (evt. timian, basilikum eller rosmarin)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp grillen.

Trinn 2

Skjær aubergine, løk og squash i skiver. Del paprika i to og kutt soppen i passe store biter.

Trinn 3

Grill alle grønnsakene til de er myke og har fått noen sorte flekker.

Trinn 4

Legg aubergine, squash og sopp i en bolle, og paprika i en annen bolle. Dekk bollen med paprika med plastfolie og la den bli litt avkjølt.

Trinn 5

Når paprikaen er avkjølt fjerner du skinn og kjerner, og del paprikakjøttet i strimler.

Trinn 6

Legg paprikaen i en bolle sammen med de andre grønnsakene.

Trinn 7

Varm opp olivenolje sammen med finhakket hvitløk og hakkede urter og hell den over grønnsakene. Bland forsiktig og smak til med salt og pepper.

Trinn 8

La smaken sette seg i 20 minutter før grønnsakene serveres.

Tips

Server gjerne med couscoussalat, paprikadipp og chermoula.