Raspeballer med svineknoke
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok svineknoken til kjøttet slipper fra beinet, ca. 2 timer. Ta den opp og hold kraften varm.
-
Trinn 2
Kok poteter (kun 1/4). Skrell og riv de rå potetene, mos de kokte og bland sammen i en stor bolle. Ha i byggmel, smak til med salt og pepper og arbeid deigen godt sammen. Fukt hendene med vann og form runde komler med hendene.
-
Trinn 3
Trekk komlene i kraften fra svineknoken i ca. 30-40 minutter. De flyter opp til toppen når de er ferdige.
-
Trinn 4
Kålrotstappe: Skrell og kutt kålrot og gulrot i biter. Kok det mørt i lettsaltet vann. Slå av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i smør, melk og kraft fra saltkjøttet (2 dl per kålrot). Smak til med muskat, salt og pepper. La stappen få småputre noen få minutter.
-
Trinn 5
Server komlene sammen med kålrotstappen og svineknoken skåret i biter.
I Rogaland drikker vi kulturmelk til komle og mange steder i Norge dytter man en bit sideflesk i midten av komlen før den trekkes.