Hopp til innhold

Raspeballer med svineknoke

5.0 i snitt
Tidsbruk 160 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
74 planlagt
Raspeballer med svineknoke
Komle er en norsk potet-klassiker med slektninger som tyske knödel og italienske gnocchi. I denne oppskriften serveres den på tradisjonelt vis, med salt svinekjøtt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Svineknoke
800 gr
Poteter
200 gr
Byggmel
1 stk
Kålrot
1 stk
Gulrot
1 dl
Helmelk
1 ts
Muskatnøtt
3 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Kok svineknoken til kjøttet slipper fra beinet, ca. 2 timer. Ta den opp og hold kraften varm.

Trinn 2

Kok poteter (kun 1/4). Skrell og riv de rå potetene, mos de kokte og bland sammen i en stor bolle. Ha i byggmel, smak til med salt og pepper og arbeid deigen godt sammen. Fukt hendene med vann og form runde komler med hendene.

Trinn 3

Trekk komlene i kraften fra svineknoken i ca. 30-40 minutter. De flyter opp til toppen når de er ferdige.

Trinn 4

Kålrotstappe: Skrell og kutt kålrot og gulrot i biter. Kok det mørt i lettsaltet vann. Slå av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i smør, melk og kraft fra saltkjøttet (2 dl per kålrot). Smak til med muskat, salt og pepper. La stappen få småputre noen få minutter.

Trinn 5

Server komlene sammen med kålrotstappen og svineknoken skåret i biter.

I Rogaland drikker vi kulturmelk til komle og mange steder i Norge dytter man en bit sideflesk i midten av komlen før den trekkes.