Raspeball med svineknoke

Raspeball, klubb, kumle, kumpe – kjært barn har mange navn og denne potetbaserte retten har lange tradisjoner over store deler av landet.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok opp vann og legg i svineknoken. La det koke opp, skum godt og la kjøttet trekke i ca 1. time. Ta knoken ut av kraften og hold kjøttet varmt i aluminiumsfolie.
Trinn 2
Rasp rå, skrelte poteter og press væsken godt ut. Bland inn byggmel og hvetemel, og tilsett litt salt.
Trinn 3
Gi kraften et oppkok. Form baller av potetmassen og la raspeballene trekke i ca. 50 minutter i kraften. Grønnsakene grovkuttes og legges oppi kraften det siste kvarteret. Et alternativ er å mose gulrot og kålrot til rotstappe.
Trinn 4
Plukk svineknoken i fine serveringsstykker og server sammen med raspeballene og grønnsakene.
Server gjerne med sprøstekte baconterninger til. Noen liker raspeballene med sirup eller sukker og et glass kefir til.