Hopp til innhold

Raspeball med svineknoke

Ingen vurderinger
Tidsbruk 150 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
6 ingredienser
234 planlagt
Raspeball med svineknoke

Raspeball, klubb, kumle, kumpe – kjært barn har mange navn og denne potetbaserte retten har lange tradisjoner over store deler av landet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Gulrot
3 dl
Byggmel
1 stk
Saltet svineknoke ca 1 kg Nordfjord
1 stk
Kålrot
1,000 gr
Poteter
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann og legg i svineknoken. La det koke opp, skum godt og la kjøttet trekke i ca 1. time. Ta knoken ut av kraften og hold kjøttet varmt i aluminiumsfolie.

Trinn 2

Rasp rå, skrelte poteter og press væsken godt ut. Bland inn byggmel og hvetemel, og tilsett litt salt.

Trinn 3

Gi kraften et oppkok. Form baller av potetmassen og la raspeballene trekke i ca. 50 minutter i kraften. Grønnsakene grovkuttes og legges oppi kraften det siste kvarteret. Et alternativ er å mose gulrot og kålrot til rotstappe.

Trinn 4

Plukk svineknoken i fine serveringsstykker og server sammen med raspeballene og grønnsakene.

Server gjerne med sprøstekte baconterninger til. Noen liker raspeballene med sirup eller sukker og et glass kefir til.