Potetsuppe med purre og strimlet svin | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Potetsuppe med purre og strimlet svin

Potetsuppe med purre og strimlet svin

5.0 i snitt
Potetsuppe med purre og strimlet svin

Het potet, servert i dype tallerkener – her er det bare å gjøre middagsbordet klart for kartoffeltaffel! En varm og mettende suppe, med et vårlig dilldryss som prikken over i en.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Suppe

300 gr
Poteter, løsvekt
1 stk
Purre
4 fedd
Hvitløk
1 l
Buljong
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje

Tomatsalat

3 stk
Tomater
1 klype
Salt
2 ss
Olivenolje

Svin

400 gr
Strimlet svinebiff
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Baguetter

2 stk
Grove baguetter

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell potetene, skjær dem i biter og fres lett i olje sammen med finhakket purre og hvitløk. Ta vare på litt av det mellomgrønne på purren til topping. Ha i buljong og kok til potetene blir møre. Kjør med stavmikser eller i blender til en jevn suppe. Smak til med lime.

  2. Trinn 2

    Tomatsalat: Skjær tomatene i biter, tilsett salt og olje.

  3. Trinn 3

    Stek kjøttet i litt olje og krydre med salt. Fordel suppen i skåler, ha i strimlet svin og topp med tomatsalat. Dryss over strimlet purre.

  4. Trinn 4

    Server med grove baguetter.

Server gjerne med dill og nykvernet pepper.