Potetsuppe med purre og strimlet svin
Het potet, servert i dype tallerkener – her er det bare å gjøre middagsbordet klart for kartoffeltaffel! En varm og mettende suppe, med et vårlig dilldryss som prikken over i en.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell potetene, skjær dem i biter og fres lett i olje sammen med finhakket purre og hvitløk. Ta vare på litt av det mellomgrønne på purren til topping. Ha i buljong og kok til potetene blir møre. Kjør med stavmikser eller i blender til en jevn suppe. Smak til med lime.
-
Trinn 2
Tomatsalat: Skjær tomatene i biter, tilsett salt og olje.
-
Trinn 3
Stek kjøttet i litt olje og krydre med salt. Fordel suppen i skåler, ha i strimlet svin og topp med tomatsalat. Dryss over strimlet purre.
-
Trinn 4
Server med grove baguetter.
Server gjerne med dill og nykvernet pepper.