Hopp til innhold

Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat

4.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
850 planlagt
Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat
Rotgrønnsaker med tomat, hvor ovnsbakingen får fram grønnsakenes dype og sødmefulle smaker. Deilig som tilbehør til kjøtt og fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 stk
Persillerot eller Pastinakk
1 neve
Bladpersille
3 stk
Løk
1 stk
Purre
300 gr
Tomater
6 fedd
Hvitløk
300 gr
Sellerirot
6 kvist
Timian
3 stk
Gulrøtter
2 ss
Sitron, saft
0.5 ts
Pepper
2 terning
Grønnsaksbuljong
4 dl
Vann
1 dl
Extra Virgin Olivenolje
2 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft.

Trinn 2

Skrell alle grønnsakene og del de opp i ca. 5 cm store biter. Ha alt i en ildfast form sammen med tomater i båter og hele hvitløksfedd.

Trinn 3

Kok opp vann med buljongterning, sitronsaft, salt, pepper, timiankvister og olivenolje. Hell kraften over grønnsakene og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og bak i 1 time.

Trinn 4

Topp med strimlet bladpersille ved servering. Kokt ris, potetstappe eller brød er godt til.