Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat

Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat

4.0 i snitt
Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat
Rotgrønnsaker med tomat, hvor ovnsbakingen får fram grønnsakenes dype og sødmefulle smaker. Deilig som tilbehør til kjøtt og fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 stk
Persillerot eller Pastinakk
1 neve
Bladpersille
3 stk
Løk
1 stk
Purre
300 gr
Tomater
6 fedd
Hvitløk
300 gr
Sellerirot
6 kvist
Timian
3 stk
Gulrøtter
2 ss
Sitron, saft
0.5 ts
Pepper
2 terning
Grønnsaksbuljong
4 dl
Vann
1 dl
Extra Virgin Olivenolje
2 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft.

  2. Trinn 2

    Skrell alle grønnsakene og del de opp i ca. 5 cm store biter. Ha alt i en ildfast form sammen med tomater i båter og hele hvitløksfedd.

  3. Trinn 3

    Kok opp vann med buljongterning, sitronsaft, salt, pepper, timiankvister og olivenolje. Hell kraften over grønnsakene og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og bak i 1 time.

  4. Trinn 4

    Topp med strimlet bladpersille ved servering. Kokt ris, potetstappe eller brød er godt til.