Ovnsbakt løk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ovnsbakt løk

4.0 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
6 planlagt
Ovnsbakt løk

Løk får en helt særegen sødme når den bakes i ovn, og er spesielt godt til biff.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

8 stk
Mellomstore løk
0.5 potte
Finhakket persille
2 ss
Kaldpresset olivenolje
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og del løk med skallet på. Stek løken i litt olje i en stekepanne med snittflaten ned til den er sort/brent.

Trinn 2

Legg den deretter over i en ildfast form med skallet ned. Dryss litt salt på den stekte/brente flaten, bak deretter løken i ovnen til den er mør, i ca. 20 minutter på 180°C.

Trinn 3

Avkjøl noe og fjern deretter skallet. Vend løken i en skål sammen med olivenolje, litt finhakket persille, salt og nykvernet sort pepper.