Ovnsbakt løk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ovnsbakt løk

3.2 i snitt
Ovnsbakt løk
Løk får en helt særegen sødme når den bakes i ovn, og er spesielt godt til biff.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

8 stk
Mellomstore løk
0.5 potte
Finhakket persille
2 ss
Kaldpresset olivenolje
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vask og del løk med skallet på. Stek løken i litt olje i en stekepanne med snittflaten ned til den er sort/brent.

  2. Trinn 2

    Legg den deretter over i en ildfast form med skallet ned. Dryss litt salt på den stekte/brente flaten, bak deretter løken i ovnen til den er mør, i ca. 20 minutter på 180°C.

  3. Trinn 3

    Avkjøl noe og fjern deretter skallet. Vend løken i en skål sammen med olivenolje, litt finhakket persille, salt og nykvernet sort pepper.