Lasagne med aubergine

Ovnsstekt slektstreff! Aubergine og tomat vokser på samme botaniske familietre – og i denne herlige middagen passer de perfekt sammen.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 200°C. Smelt smør med finhakket hvitløk i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke i 5 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper.
Trinn 2
Bland smulene med hermetiske tomater og ketchup og smak til med salt og pepper. Skjær aubergine i skiver og vend dem i olivenolje. Legg aubergine, hvit saus og tomatsaus lag på lag i en ildfast form.
Trinn 3
Kjør loffskivene (3 skiver for hver 2 boks med hakkede tomater) i en blender eller rasp til smuler.
Trinn 4
Ha hvit saus øverst og stek det i ca. 30 minutter i ovnen. Server med frisk hakket persille.
En grønn salat smaker godt til.