Lasagne med aubergine | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Lasagne med aubergine

Lasagne med aubergine

3.0 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
332 planlagt
Lasagne med aubergine

Ovnsstekt slektstreff! Aubergine og tomat vokser på samme botaniske familietre – og i denne herlige middagen passer de perfekt sammen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Auberginer
2 boks
Hakkede tomater
3 skive
Loff uten skorpe
1 potte
Persille
1 l
Helmelk
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Olivenolje
50 gr
Smør
50 gr
Hvetemel
2 ss
Heinz ketchup

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Smelt smør med finhakket hvitløk i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke i 5 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Bland smulene med hermetiske tomater og ketchup og smak til med salt og pepper. Skjær aubergine i skiver og vend dem i olivenolje. Legg aubergine, hvit saus og tomatsaus lag på lag i en ildfast form.

Trinn 3

Kjør loffskivene (3 skiver for hver 2 boks med hakkede tomater) i en blender eller rasp til smuler.

Trinn 4

Ha hvit saus øverst og stek det i ca. 30 minutter i ovnen. Server med frisk hakket persille.

En grønn salat smaker godt til.