Hopp til innhold

Klassisk stekt ris med grønnsaker

3.6 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
199 planlagt
Klassisk stekt ris med grønnsaker
Fried rice er en enkel, og svært god, middagsrett som spises over nesten hele verden. Stekt ris med egg kan lages av rester du har i kjøleskapet og serveres som en egen rett eller som tilbehør til kjøtt eller og fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 dl
Jasminris
100 gr
Frosne grønne erter
0.5 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1.5 ss
Soyasaus
2 stk
Egg
2 stang
Vårløk
2 ss
Solsikkeolje
0.5 ts
Sukker
1 klype
Salt
0.5 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris og erter etter anvisning på pakning.

Trinn 2

Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne og stek hakket løk og finhakket hvitløk. Tilsett litt salt og sukker og la surre ca. 1 minutt før du har i den kokte risen.

Trinn 3

Tilsett nykvernet pepper og soyasaus og vend godt inn. Stek videre til risen er gjennomvarm.

Trinn 4

Visp eggene lett sammen. Lag en grop i risen og hell eggerøren i. Vend godt inn. Tilsett vårløk kuttet i ringer og de kokte ertene. Smak evt. til med mer soyasaus.