Klassisk stekt ris med grønnsaker
Fried rice er en enkel, og svært god, middagsrett som spises over nesten hele verden. Stekt ris med egg kan lages av rester du har i kjøleskapet og serveres som en egen rett eller som tilbehør til kjøtt eller og fisk.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok ris og erter etter anvisning på pakning.
-
Trinn 2
Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne og stek hakket løk og finhakket hvitløk. Tilsett litt salt og sukker og la surre ca. 1 minutt før du har i den kokte risen.
-
Trinn 3
Tilsett nykvernet pepper og soyasaus og vend godt inn. Stek videre til risen er gjennomvarm.
-
Trinn 4
Visp eggene lett sammen. Lag en grop i risen og hell eggerøren i. Vend godt inn. Tilsett vårløk kuttet i ringer og de kokte ertene. Smak evt. til med mer soyasaus.
Prøv også