Kald blomkålsuppe med karri og eple

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
28 planlagt
Kald blomkålsuppe med karri og eple
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig, kald blomkålsuppe med eple og karri. Servert med yoghurt naturell og nykvernet pepper. Dette er en delikat suppe som faller i smak hos de aller fleste. Perfekt som forrett eller lett lunsj.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Grønt eple
1 stk
Blomkål
3 dl
Fløte
0.5 ts
Revet muskat
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Karri
1 l
Vann
1 terning
Kyllingkraft
1 ts
Salt
0.5 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell eplet og del i terninger. Fres i solsikkeolje og karri i ett minutt.

Trinn 2

Del blomkålen i store buketter og stilken i biter.

Ta til side noen mindre buketter med blomkål til garnityr. Kok i ett minutt i lettsaltet vann og sett til side.

Trinn 3

Ha resten av blomkålen i kjelen med eplet. Tilsett vann, fløte, en terning kyllingkraft, pepper og muskat.

Kok i ca. 20 minutter under lokk til alt er mørt.

Trinn 4

Kjør alt i en mikser til en tynn og jevn puré. Du kan gjerne bruke en stavmikser, men pass opp for vamt suppesøl.

Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Sil suppen gjennom en ikke for finmasket sil. Sett til kjøling et par timer til den er helt kald.

Trinn 6

Server suppen med de små blomkålbukettene og en god skje yoghurt naturell. Kvern over litt pepper.