Kald blomkålsuppe med karri og eple

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skrell eplet og del i terninger. Fres i solsikkeolje og karri i ett minutt.
Trinn 2
Del blomkålen i store buketter og stilken i biter.
Ta til side noen mindre buketter med blomkål til garnityr. Kok i ett minutt i lettsaltet vann og sett til side.
Trinn 3
Ha resten av blomkålen i kjelen med eplet. Tilsett vann, fløte, en terning kyllingkraft, pepper og muskat.
Kok i ca. 20 minutter under lokk til alt er mørt.
Trinn 4
Kjør alt i en mikser til en tynn og jevn puré. Du kan gjerne bruke en stavmikser, men pass opp for vamt suppesøl.
Smak til med salt og pepper.
Trinn 5
Sil suppen gjennom en ikke for finmasket sil. Sett til kjøling et par timer til den er helt kald.
Trinn 6
Server suppen med de små blomkålbukettene og en god skje yoghurt naturell. Kvern over litt pepper.