Hopp til innhold

Kald blomkålsuppe med karri og eple

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
35 planlagt
Kald blomkålsuppe med karri og eple
En deilig, kald blomkålsuppe med eple og karri. Servert med yoghurt naturell og nykvernet pepper. Dette er en delikat suppe som faller i smak hos de aller fleste. Perfekt som forrett eller lett lunsj.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Grønt eple
1 stk
Blomkål
3 dl
Fløte
0.5 ts
Revet muskat
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Karri
1 l
Vann
1 terning
Kyllingkraft
1 ts
Salt
0.5 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell eplet og del i terninger. Fres i solsikkeolje og karri i ett minutt.

Trinn 2

Del blomkålen i store buketter og stilken i biter.

Ta til side noen mindre buketter med blomkål til garnityr. Kok i ett minutt i lettsaltet vann og sett til side.

Trinn 3

Ha resten av blomkålen i kjelen med eplet. Tilsett vann, fløte, en terning kyllingkraft, pepper og muskat.

Kok i ca. 20 minutter under lokk til alt er mørt.

Trinn 4

Kjør alt i en mikser til en tynn og jevn puré. Du kan gjerne bruke en stavmikser, men pass opp for vamt suppesøl.

Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Sil suppen gjennom en ikke for finmasket sil. Sett til kjøling et par timer til den er helt kald.

Trinn 6

Server suppen med de små blomkålbukettene og en god skje yoghurt naturell. Kvern over litt pepper.