Hopp til innhold

Kald avokadosuppe med tortillachips

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
44 planlagt
Kald avokadosuppe med tortillachips

En deilig forfriskende forrett som passer utmerket til sommerens grillkvelder.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Avokadosuppe

2 stk
Avokado
1 stk
Agurk
2 kvist
Frisk koriander
4 stang
Vårløk
1 stk
Grønn chili
2 dl
Yoghurt naturell
2.5 dl
Grønnsaksbuljong
3
Tabasco
1 stk
Lime
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Tortillachips

1 pose
Tortillas, fine
2 ts
Paprikapulver
2 ss
Olivenolje

Topping

1 stk
Rød chili
1 ts
Finhakket gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 °C. Bland olivenolje og paprikapulver. Pensle tortillaene på begge sider. Bak dem på et stekebrett i 5 minutter til de er gylne og sprø.

Trinn 2

Suppen: Kok opp buljongen. Rens avokado og del opp i biter. Skrell og fjern kjernen i agurken. Hold av 3 cm av agurken til topping. Grovhakk vårløk, koriander og grønn chili. Kjør grønnsaker, grønnsaksbuljong og yoghurt i blender eller med stavmikser til en jevn suppe. Smak til med tabasco, presset lime, salt og pepper. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet for avkjøling.

Trinn 3

Finhakk rød chili, gressløk og den siste biten med agurk. Fordel den avkjølte suppen i små boller eller glass og topp med hakket agurk, gressløk og chili. Server tortilla chipsene ved siden av.