Kald avokadosuppe med tortillachips
En deilig forfriskende forrett som passer utmerket til sommerens grillkvelder.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 °C. Bland olivenolje og paprikapulver. Pensle tortillaene på begge sider. Bak dem på et stekebrett i 5 minutter til de er gylne og sprø.
-
Trinn 2
Suppen: Kok opp buljongen. Rens avokado og del opp i biter. Skrell og fjern kjernen i agurken. Hold av 3 cm av agurken til topping. Grovhakk vårløk, koriander og grønn chili. Kjør grønnsaker, grønnsaksbuljong og yoghurt i blender eller med stavmikser til en jevn suppe. Smak til med tabasco, presset lime, salt og pepper. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet for avkjøling.
-
Trinn 3
Finhakk rød chili, gressløk og den siste biten med agurk. Fordel den avkjølte suppen i små boller eller glass og topp med hakket agurk, gressløk og chili. Server tortilla chipsene ved siden av.