Italiensk brødsalat
Croûton! Italiensk firkantmat med franske forbindelser. Krutongene trenger ikke alltid å være bittesmå terninger – ofte er det godt å ha litt mer å bite i.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 250°C. Skjær brødet i terninger og vend dem i ca 1/3 av olivenoljen blandet med finhakket hvitløk. Rist brødet i ovnen til de er gylne og sprø.
-
Trinn 2
Kutt alle grønnsakene i terninger. Grill paprika og løk i tørr panne. Ha i tomatterninger og finhakket hvitløk.
-
Trinn 3
Bland resten av olivenoljen, eddik, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Bland og avkjøl.
-
Trinn 4
Bland agurkterninger, oliven og brødbiter sammen med grønnsaksblandingen rett før servering. Dryss på rikelig med frisk basilikum og server med en gang.
Både kapers og ansjos smaker godt i denne salaten.