Hopp til innhold

Italiensk brødsalat

5.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
143 planlagt
Italiensk brødsalat

Croûton! Italiensk firkantmat med franske forbindelser. Krutongene trenger ikke alltid å være bittesmå terninger – ofte er det godt å ha litt mer å bite i.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 stk
Brød, Grovt og godt spelt
1 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
1 dl
Grønne oliven u/sten REMA 1000
1 potte
Basilikum
1 stk
Agurk
4 stk
Tomat
2 ss
Hvitvinseddik
2 fedd
Hvitløk
10 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 250°C. Skjær brødet i terninger og vend dem i ca 1/3 av olivenoljen blandet med finhakket hvitløk. Rist brødet i ovnen til de er gylne og sprø.

Trinn 2

Kutt alle grønnsakene i terninger. Grill paprika og løk i tørr panne. Ha i tomatterninger og finhakket hvitløk.

Trinn 3

Bland resten av olivenoljen, eddik, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Bland og avkjøl.

Trinn 4

Bland agurkterninger, oliven og brødbiter sammen med grønnsaksblandingen rett før servering. Dryss på rikelig med frisk basilikum og server med en gang.

Både kapers og ansjos smaker godt i denne salaten.