Indisk curry med poteter og blomkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Indisk curry med poteter og blomkål

Indisk curry med poteter og blomkål

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
648 planlagt
Indisk curry med poteter og blomkål

I Punjab-regionen er curry-miksene gjerne basert på masala – en blanding av tørkede og gjerne ristede krydder. Vår curry-rett er en herlig og passe spicy miks av poteter og gode grønnsaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Blomkål
200 gr
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Løk
1 stk
Grønn chili
1 stk
Tomat
3 dl
Matfløte Tine
1 stk
Lime
4 dl
Middagsris REMA 1000
1 ss
Ingefær
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
2 ts
Koriander malt
0.5 ts
Garam Masala
1 ts
Spisskummen
0.5 ts
Gurkemeie
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Varm solsikkeolje i en gryte på middels varme. Fres finhakket løk, hvitløk, chili, ingefær og grovhakket tomat i 1-2 minutter.

Trinn 2

Fres videre med koriander, gurkemeie, kajennepepper, garam masala og spisskummen. Del blomkål i små buketter, poteter i små terninger, kutt gulrot i skiver og paprika i terninger.

Trinn 3

Tilsett alle grønnsakene og fres videre i noen minutter. Tilsett fløte og vann (2 dl vann for hver 3 dl fløte). Kok opp og la det småkoke til potetene er møre. Smak til med lime og salt. Serveres med kokt ris.

Frisk koriander og naanbrød smaker fortreffelig til.