Indisk curry med søtpoteter og blomkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Indisk curry med søtpoteter og blomkål

Indisk curry med søtpoteter og blomkål

4.5 i snitt
Indisk curry med søtpoteter og blomkål
I Punjab-regionen er curry-miksene gjerne basert på masala – en blanding av tørkede og gjerne ristede krydder. Vår curry-rett er en herlig og passe spicy miks av poteter og gode grønnsaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Blomkål
200 gr
Søtpotet
2 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Løk
1 stk
Grønn chili
1 stk
Tomat
3 dl
Matfløte Tine
2 dl
Vann
1 stk
Lime, saften
4 dl
Middagsris REMA 1000
1 ss
Ingefær
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
2 ts
Koriander malt
0.5 ts
Garam Masala
1 ts
Spisskummen
0.5 ts
Gurkemeie
1 klype
Kajennepepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok ris som anvist på pakken. Del blomkål i små buketter og søtpotet i små terninger. Skrell og kutt gulrøtter i skiver og kutt paprika i terninger. Grovhakk tomat og finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær.

  2. Trinn 2

    Varm solsikkeolje i en gryte på middels varme og tilsett løk, hvitløk, chili, ingefær og tomat. Fres i 1-2 minutter.  Fres videre med koriander, gurkemeie, kajennepepper, garam masala og spisskummen.

  3. Trinn 3

    Tilsett blomkål, søtpoteter, gulrøtter og paprika. Fres videre i noen minutter. Tilsett fløte og vann (2 dl vann for hver 3 dl fløte). Kok opp og la det småkoke til søtpotetene er møre. Smak til med limesaft og salt. Serveres med kokt ris.

Frisk koriander og naanbrød smaker fortreffelig til.