Indisk curry med poteter og blomkål
I Punjab-regionen er curry-miksene gjerne basert på masala – en blanding av tørkede og gjerne ristede krydder. Vår curry-rett er en herlig og passe spicy miks av poteter og gode grønnsaker.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Varm solsikkeolje i en gryte på middels varme. Fres finhakket løk, hvitløk, chili, ingefær og grovhakket tomat i 1-2 minutter.
-
Trinn 2
Fres videre med koriander, gurkemeie, kajennepepper, garam masala og spisskummen. Del blomkål i små buketter, poteter i små terninger, kutt gulrot i skiver og paprika i terninger.
-
Trinn 3
Tilsett alle grønnsakene og fres videre i noen minutter. Tilsett fløte og vann (2 dl vann for hver 3 dl fløte). Kok opp og la det småkoke til potetene er møre. Smak til med lime og salt. Serveres med kokt ris.
Frisk koriander og naanbrød smaker fortreffelig til.