Hjemmelaget potetgull med chili | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Hjemmelaget potetgull med chili

Hjemmelaget potetgull med chili

3.4 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
3 ingredienser
11 planlagt
Hjemmelaget potetgull med chili

Alle liker potetchips – og det er ekstra stas å kunne servere chips når du har laget dem selv. Det er ikke vanskelig!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Mandelpoteter
1 ts
Chilikrydder
1 l
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær tynne skiver av potetene med skall med en ostehøvel eller en mandolin. Skyll potetskivene i vann tre ganger slik at en del av stivelsen fjernes. Tørk skivene godt i et kjøkkenhåndkle.

Trinn 2

Varm solsikkeolje til 150 grader i en stor kjele med høye kanter. Bruk steketermometer eller sjekk ved å stikke en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse rundt tresleiven.

Trinn 3

Ha i halvparten av potetskivene og rør godt om. La dem frese og bruse og steke til de er lysebrune og sprø.

Trinn 4

Ta chipsen opp med en øse og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Når du har stekt andre omgang kan chipsen krydres med chilikrydder og serveres.