Hjemmelaget potetgull med chili

Alle liker potetchips – og det er ekstra stas å kunne servere chips når du har laget dem selv. Det er ikke vanskelig!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Skjær tynne skiver av potetene med skall med en ostehøvel eller en mandolin. Skyll potetskivene i vann tre ganger slik at en del av stivelsen fjernes. Tørk skivene godt i et kjøkkenhåndkle.
Trinn 2
Varm solsikkeolje til 150 grader i en stor kjele med høye kanter. Bruk steketermometer eller sjekk ved å stikke en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse rundt tresleiven.
Trinn 3
Ha i halvparten av potetskivene og rør godt om. La dem frese og bruse og steke til de er lysebrune og sprø.
Trinn 4
Ta chipsen opp med en øse og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Når du har stekt andre omgang kan chipsen krydres med chilikrydder og serveres.
Prøv også