Gulrotsuppe med kikertkrutonger

Ingefær gir spenst og kikertkrutongene tilfører sprøhet til denne vegetariske suppen laget av Dyrevernalliansen.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett stekeovnen på varmluft, 200 grader. Kutt gulrøttene i fire på langs, så du får lange “pinner”. Ha gulrøttene i en ildfast form, og tilsett olje og litt salt og pepper. Bak i ovnen i ca 30 minutter, eller til gulrøttene er blitt møre.
Trinn 2
I mellomtiden steker du hvitløken i oljen, og tilsetter tomater, vann, linser og ingefær. La suppen småputre mens du venter på at gulrøttene blir møre.
Trinn 3
Hell av vannet av kikertene og bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Spre utover på bakepapir og sett det i ovnen sammen med gulrøttene. Kikertkrutongene er ferdige når de er blitt litt gyldne og crispy på utsiden, ca. 15 minutter.
Trinn 4
Når gulrøttene er klare, kan de tilsettes i suppen. Bruk stavmikser til du har en jevn suppe, server med kikertkrutonger og gjerne et grønt dryss med koriander eller vårløk.
Tips
Dersom du ønsker en mildere variant kan du redusere mengden ingefær, og tilsette litt kokosmelk i suppen.