Hopp til innhold

Gulrotsuppe med kikertkrutonger

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
1 001 planlagt
Gulrotsuppe med kikertkrutonger

Ingefær gir spenst og kikertkrutongene tilfører sprøhet til denne vegetariske suppen laget av Dyrevernalliansen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Suppe

4 stk
Gulrøtter
2 boks
Hakkede tomater
2 ss
Revet fersk ingefær
2 boks
Røde linser
3 fedd
Finhakket hvitløk
1 ss
Rapsolje
1 klype
Salt
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Nykvernet pepper

Kikertkrutonger

1 boks
Kikerter
2 ts
Soyasaus
1 ts
Spisskummen
0.5 ts
Gurkemeie
1 ts
Paprikapulver
2 ts
Hvitløkspulver
0.5 ts
Salt
1 ss
Rapsolje

Topp med

2 stang
Kuttet vårløk, eller koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på varmluft, 200 grader. Kutt gulrøttene i fire på langs, så du får lange “pinner”. Ha gulrøttene i en ildfast form, og tilsett olje og litt salt og pepper. Bak i ovnen i ca 30 minutter, eller til gulrøttene er blitt møre.

Trinn 2

I mellomtiden steker du hvitløken i oljen, og tilsetter tomater, vann, linser og ingefær. La suppen småputre mens du venter på at gulrøttene blir møre.

Trinn 3

Hell av vannet av kikertene og bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Spre utover på bakepapir og sett det i ovnen sammen med gulrøttene. Kikertkrutongene er ferdige når de er blitt litt gyldne og crispy på utsiden, ca. 15 minutter.

Trinn 4

Når gulrøttene er klare, kan de tilsettes i suppen. Bruk stavmikser til du har en jevn suppe, server med kikertkrutonger og gjerne et grønt dryss med koriander eller vårløk.

Tips

Dersom du ønsker en mildere variant kan du redusere mengden ingefær, og tilsette litt kokosmelk i suppen.