Gulrotsuppe med frisk ingefær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gulrotsuppe med frisk ingefær

1.7 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
465 planlagt
Gulrotsuppe med frisk ingefær
En frisk og delikat gulrotsuppe med ingefær og et hint av appelsin. Enkle, rimelige råvarer som gir masse smak! Serveres med mozzarella og cherrytomater.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Gulrøtter
2 ss
Revet ingefær
1 stk
Chili
2 dl
Appelsinjuice
2 terning
Grønnsaksbuljong
2 stk
Mozarella
200 gr
Cherrytomater
1 neve
Basilikum
2 ss
Solsikkeolje
1 l
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver. Hakk hvitløk og chili og riv ingefær.

Trinn 2

Fres gulrøtter, hvitløk, chili, ingefær i solsikkeolje i solsikkeolje i ca. 3 minutter. Hvitløk brenner seg veldig fort, så følg med. Brent hvitløk smaker gjerne bittert.

Bruk en stekepanne eller en emaljert kjele for mindre oppvask.

Trinn 3

TIlsett appelsinjuice, buljongterninger og vann. Kok opp og la småkoke i ca. 15 minutter i en kjele.

Trinn 4

Kjør suppen glatt med stavmikser. Vær forsiktig så du det ikke spruter kokvarm væske.

Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Server suppen med terninger av mozzarellaost og cherrytomater. Pynt gjerne med litt basilikum og nykvernet pepper.

Tips

Gjør suppen spicy ved å bruke mer chilli! Da passer det fantastisk med en god kladd med crème fraîche og hvitløksbrød til.

Denne gulrotsuppen kan du også servere kald, eller som en forrett.