Grønnsakskake med potetlefse
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Rens og skrell alle grønnsakene og del dem i ½ cm tykke skiver i ca. samme størrelse. Bland grønnsakene med salt, kvernet pepper, timian, rosmarin og olivenolje. Istedetfor persilleot kan du bruke pastinakk.
-
Trinn 2
Bak grønnsakene på et brett i ovnen i 20 minutter til de er møre. I mellomtiden tilbereder du selleripureen.
-
Trinn 3
Selleripure: Rens sellerien og kutt den i 2 cm terninger. Kok den mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter. Sil av vannet og kjør sellerien til pure med smør, salt og pepper. Bland i rosiner, tranebær og grovhakkede valnøtter.
-
Trinn 4
Krydderdressing: Bland alle ingrediensene til krydderdressingen og smak til.
-
Trinn 5
På et ildfast fat legger du grønnsakskaken lagvis. Lefse nederst, så et lag med selleripure, bakte grønnsaker og gjenta. Lag gjerne 4-5 lag med de peneste grønnsakene øverst.
-
Trinn 6
Bak grønnsakskaken i 15 minutter ved 200°C varmluft. Serveres fra fatet med ruccolasalat og krydderdressing til.