Hopp til innhold

Grønnsakskake med potetlefse

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
26 ingredienser
42 planlagt
Grønnsakskake med potetlefse
Grønnsakskake med potetlefse, bakte rotgrønnsaker, selleripure, tørkede frukter, valnøtter og krydderdressing. Denne grønnsakskaken er et fargerikt bidrag på middagsbordet! Perfekt å servere hvis du vil teste et kjøttfritt alternativ til hverdag, jul eller festmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Grønnsakskake

1 pk
Lefser
0.5 stk
Sellerirot
1 stk
Søtpotet
2 stk
Gulrøtter
3 stk
Persillerot
1 ts
Pepper
0.2 potte
Frisk timian
0.2 potte
Frisk rosmarin
0.5 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje

Selleripure

0.5 stk
Sellerirot
0.5 dl
Rosiner
1 ts
Pepper
0.5 dl
Tranebær eller andre tørkede frukter
1 dl
Valnøtter
50 gr
Smør
1 ts
Salt

Krydderdressing

1 stk
Crème fraîche
1 ts
Malt kumin
2 ss
Limesaft
0.5 ts
Pepper
1 pose
Ruccolasalat
1 ts
Malt kanel
1 ts
Karri
1 ss
Sukker
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Rens og skrell alle grønnsakene og del dem i ½ cm tykke skiver i ca. samme størrelse. Bland grønnsakene med salt, kvernet pepper, timian, rosmarin og olivenolje. Istedetfor persilleot kan du bruke pastinakk.

Trinn 2

Bak grønnsakene på et brett i ovnen i 20 minutter til de er møre. I mellomtiden tilbereder du selleripureen.

Trinn 3

Selleripure: Rens sellerien og kutt den i 2 cm terninger. Kok den mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter. Sil av vannet og kjør sellerien til pure med smør, salt og pepper. Bland i rosiner, tranebær og grovhakkede valnøtter.

Trinn 4

Krydderdressing: Bland alle ingrediensene til krydderdressingen og smak til.

Trinn 5

På et ildfast fat legger du grønnsakskaken lagvis. Lefse nederst, så et lag med selleripure, bakte grønnsaker og gjenta. Lag gjerne 4-5 lag med de peneste grønnsakene øverst.

Trinn 6

Bak grønnsakskaken i 15 minutter ved 200°C varmluft. Serveres fra fatet med ruccolasalat og krydderdressing til.