Grillet salat med fetaost

4.5 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
122 planlagt
Grillet salat med fetaost
Legg oppskrift
i handlelapp
Salat er best når den er grilla! Et kort kyss av kjempehøy varme på grillen får fram
en fin sødme og røyksmak på hjertesalat. Hvis du vil, kan du bytte ut fetaosten med
bacon. Kjempegodt som en rett i seg selv, eller som tilbehør til grillet kylling!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Hjertesalat
1 dl
Olivenolje
2 ss
Presset sitron (eller hvitvinseddik)
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Dijonsennep
1 ss
Finhakket gressløk
50 g
Fetaost (eller chevre)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm grillen.

Trinn 2

Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk og sennep. Jo mer du
rører, jo tjukkere konsistens. Bruk gjerne et glass med lokk og rist hardt i 20
sekunder.

Trinn 3

Del salaten i to på langs. Pensle med olje og dryss på litt salt.

Trinn 4

Grill salaten i ett minutt på den ene snittsiden, så mellom et halvt og ett minutt på den andre. Hell over dressingen, kvern over litt pepper og topp med smuldret
fetaost eller chevre og gressløk.

Tips

Server retten som den er, eller sammen med grillet kylling eller bacon.

Denne oppskriften er laget av Andreas Viestad