Grillet aubergine og squash

Grillet aubergine og squash er grunnsmaker i det greske kjøkkenet, og veldig godt tilbehør til grillet fisk og kjøtt.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Vinaigrette: Bland sammen olje, rødvinseddik og presset hvitløk i en liten bolle. Rør i oljen til blandingen er jevn. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Trinn 2
Skjær av endene av auberginen og squashen. Skjær dem i to på langs og legg dem i en aluform. Hell over olivenolje, og ha på litt salt og pepper.
Trinn 3
Grill dem på direkte varme til de har fått fin farge. Legg grønnsakene over på indirekte varme, ta ned lokket, og grill videre til de er møre.
Trinn 4
Skjær dem 2 cm tykke skiver og legg skivene på et fat. Hell over vinaigretten og dryss over basilikumblader. Ha på litt kvernet pepper og server.