Gresskarsuppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gresskarsuppe

4.6 i snitt
Gresskarsuppe
Bruk den søte og milde smaken fra gresskaret i en deilig gresskarsuppe til høstkvelden. Denne fargerike retten er enkel å lage, og blir garantert en favoritt rundt middagsbordet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Gresskar
2 stk
Søtpotet
1 stk
Rødløk
1 ss
Ingefær, revet
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
8 dl
Ferdig kraft/buljong, av kylling
4 dl
Kokosmelk
1 stk
Lime
2 ss
Olje til steking
1 klype
Salt og pepper
1 neve
Koriander
2 ss
Kokosflak
4 ss
Granateple

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens gresskaret for kjerner og det myke fyllet og skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og skjær søtpotetene i små biter. Finhakk løk, hvitløk og chili.

  2. Trinn 2

    Fres løken i en gryte forvarmet med olje. Tilsett så hvitløk, chili og ingefær. Fres i noen minutter, legg til gresskar og søtpotet og fres i et par minutter til.

  3. Trinn 3

    Kok opp med buljong/kraft og la det småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 30 min. Etter at den er ferdigkokt, bruker du en blender eller stavmikser til å gjøre suppen flytende og jevn. Tilsett kokosmelk.

  4. Trinn 4

    Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper. Server retten med et dryss hakket koriander, kokosflak og granateplekjerner.