Gratinerte grønnsaker med bechamel
Sausen over alle sauser? Det finnes mye godt på listen over de viktigste sausene, men bechamel er definitivt helt i toppen. Her setter den hvite klassikeren smak på en miks av gode grønnsaker.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del poteter i biter, blomkål i buketter, aspargesbønner i to og gulrøtter i skiver. Start med å koke potetbitene i lettsaltet vann og tilsett resten av grønnsakene (bortsett fra tomatene) etter halve koketiden. Kok til alle grønnsakene er knapt møre. Hell av vannet og avkjøl mens du lager bechamelsausen.
-
Trinn 2
Bechamel: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det få småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og tandoori masala. Del tomat i biter og legg i en ildfast form sammen med potetene og grønnsakene.
-
Trinn 3
Hell bechamelsausen over grønnsakene.
-
Trinn 4
Bak i forvarmet ovn på 180°C i ca 10 minutter. Server med naanbrød.
Dryss over finhakket koriander og limesaft ved servering.