Hopp til innhold

Gratinerte grønnsaker med bechamel

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
120 planlagt
Gratinerte grønnsaker med bechamel

Sausen over alle sauser? Det finnes mye godt på listen over de viktigste sausene, men bechamel er definitivt helt i toppen. Her setter den hvite klassikeren smak på en miks av gode grønnsaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Blomkål
1 pk
Aspargesbønner 150 g
2 stk
Gulrot
250 gr
Poteter
2 stk
Tomat
1 pk
Indisk naanbrød med yoghurt Toro
6 dl
Lettmelk Tine
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ts
Tandoori Masala

Slik gjør du

Trinn 1

Del poteter i biter, blomkål i buketter, aspargesbønner i to og gulrøtter i skiver. Start med å koke potetbitene i lettsaltet vann og tilsett resten av grønnsakene (bortsett fra tomatene) etter halve koketiden. Kok til alle grønnsakene er knapt møre. Hell av vannet og avkjøl mens du lager bechamelsausen.

Trinn 2

Bechamel: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det få småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og tandoori masala. Del tomat i biter og legg i en ildfast form sammen med potetene og grønnsakene.

Trinn 3

Hell bechamelsausen over grønnsakene.

Trinn 4

Bak i forvarmet ovn på 180°C i ca 10 minutter. Server med naanbrød.

Dryss over finhakket koriander og limesaft ved servering.