Gazpacho med maisfritters

Sval, spansk sommersuppe for late dager. Gazpacho er en andalusisk spesialitet – her servert med deilig, sprø fritters av mais og squash.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Riv squashen grovt og legg det i et dørslag med litt salt.
Trinn 2
Gazpacho: Vask og kutt alle grønnsakene i biter og kjør det i blender eller med stavmikser sammen med olivenolje, hermetiske tomater, hvitløk og balsamicoeddik. Smak til med salt og kajennepepper. Spar evt. litt vårløk og tomat til garnityr.
Trinn 3
Stek små pletter i varm panne med solsikkeolje. Server suppen kald eller romtemperert sammen med maisfritters.
Trinn 4
Maisfritters: Klem vannet ut av den revne squashen og bland det med mais, finhakket chili, sammenpisket egg, salt, pepper og hvetemel.
For litt ekstra sting i suppen kan du blande inn noen dråper med worshestersauce eller tabasco.