Hopp til innhold

Gazpacho med maisfritters

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
78 planlagt
Gazpacho med maisfritters

Sval, spansk sommersuppe for late dager. Gazpacho er en andalusisk spesialitet – her servert med deilig, sprø fritters av mais og squash.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Squash
1 pk
Vårløk
1 boks
1 boks
Maiskorn REMA 1000
1 stk
Agurk
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2 stk
Tomat
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
1 dl
Olivenolje REMA 1000
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
2 ss
Balsamicoeddik
2 ss
Hvetemel
3 fedd
Hvitløk
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Riv squashen grovt og legg det i et dørslag med litt salt.

Trinn 2

Gazpacho: Vask og kutt alle grønnsakene i biter og kjør det i blender eller med stavmikser sammen med olivenolje, hermetiske tomater, hvitløk og balsamicoeddik. Smak til med salt og kajennepepper. Spar evt. litt vårløk og tomat til garnityr.

Trinn 3

Stek små pletter i varm panne med solsikkeolje. Server suppen kald eller romtemperert sammen med maisfritters.

Trinn 4

Maisfritters: Klem vannet ut av den revne squashen og bland det med mais, finhakket chili, sammenpisket egg, salt, pepper og hvetemel.

For litt ekstra sting i suppen kan du blande inn noen dråper med worshestersauce eller tabasco.