Gazpacho med krutonger | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Gazpacho med krutonger

Gazpacho med krutonger

5.0 i snitt
Gazpacho med krutonger
Gazpacho er en kald suppe med opphav i Spania. Denne friske varianten med tomat og hjemmelagde krutonger er enkel å lage, og passer perfekt som forrett til en deilig sommermiddag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Modne røde tomater
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Agurk
2 stk
Røde paprika
3 dl
Tomatjuice
10
Tabasco
3 ts
Salt
1 ss
Sukker

Garnityr

1 stk
Hakket paprika
1 stk
Hakket løk
1 dl
Maiskorn
1 skive
Loffskiver, (helst et par dager gamle)
0.5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 190 grader.

  2. Trinn 2

    Skjær brød i terninger, eller riv opp i ønsket størrelse for mer rustikke krutonger. Ha over i en stor bolle eller stekebrett og dryss over olivenolje. Vend godt slik at alle brødbitene er dekket med olje.

  3. Trinn 3

    Stek på midterste rille i ca. 5 minutter. Vend så krutongene og stek videre i 5 minutter til. Følg med på fargen underveis. Det kan hende krutongene trenger noen minutter fra eller til med steking.

  4. Trinn 4

    Skrell agurk, og ha i en mikser sammen med tomat, tomatjuice, løk, hvitløk, og paprika. Kjør til en helt jevn masse.

  5. Trinn 5

    Press massen i en sikt slik at all saften og den fineste delen av massen kommer gjennom. Kast det som ligger igjen i sikten.

  6. Trinn 6

    Smak til gazpachosuppen med salt, sukker, tabasco og sett til kjøling.

  7. Trinn 7

    Server suppen iskald sammen med finhakket løk, paprika, agurk, tomat og krutonger.