Gazpacho med krutonger

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
105 planlagt
Gazpacho med krutonger
Legg oppskrift
i handlelapp
Gazpacho er en kald suppe med opphav i Spania. Denne friske varianten med tomat og hjemmelagde krutonger er enkel å lage, og passer perfekt som forrett til en deilig sommermiddag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Modne røde tomater
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Agurk
2 stk
Røde paprika
3 dl
Tomatjuice
10 dråpe
Tabasco
3 ts
Salt
1 ss
Sukker

Garnityr

1 stk
Hakket paprika
1 stk
Hakket løk
1 dl
Maiskorn
1 skive
Loffskiver, (helst et par dager gamle)
0.5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 190 grader.

Trinn 2

Skjær brød i terninger, eller riv opp i ønsket størrelse for mer rustikke krutonger. Ha over i en stor bolle eller stekebrett og dryss over olivenolje. Vend godt slik at alle brødbitene er dekket med olje.

Trinn 3

Stek på midterste rille i ca. 5 minutter. Vend så krutongene og stek videre i 5 minutter til. Følg med på fargen underveis. Det kan hende krutongene trenger noen minutter fra eller til med steking.

Trinn 4

Skrell agurk, og ha i en mikser sammen med tomat, tomatjuice, løk, hvitløk, og paprika. Kjør til en helt jevn masse.

Trinn 5

Press massen i en sikt slik at all saften og den fineste delen av massen kommer gjennom. Kast det som ligger igjen i sikten.

Trinn 6

Smak til gazpachosuppen med salt, sukker, tabasco og sett til kjøling.

Trinn 7

Server suppen iskald sammen med finhakket løk, paprika, agurk, tomat og krutonger.