Gazpacho med krutonger
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 190 grader.
-
Trinn 2
Skjær brød i terninger, eller riv opp i ønsket størrelse for mer rustikke krutonger. Ha over i en stor bolle eller stekebrett og dryss over olivenolje. Vend godt slik at alle brødbitene er dekket med olje.
-
Trinn 3
Stek på midterste rille i ca. 5 minutter. Vend så krutongene og stek videre i 5 minutter til. Følg med på fargen underveis. Det kan hende krutongene trenger noen minutter fra eller til med steking.
-
Trinn 4
Skrell agurk, og ha i en mikser sammen med tomat, tomatjuice, løk, hvitløk, og paprika. Kjør til en helt jevn masse.
-
Trinn 5
Press massen i en sikt slik at all saften og den fineste delen av massen kommer gjennom. Kast det som ligger igjen i sikten.
-
Trinn 6
Smak til gazpachosuppen med salt, sukker, tabasco og sett til kjøling.
-
Trinn 7
Server suppen iskald sammen med finhakket løk, paprika, agurk, tomat og krutonger.