Hopp til innhold

Fyldig potetsuppe med pepperot

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
102 planlagt
Fyldig potetsuppe med pepperot

En deilig vri på den franske suppeklassikeren vichysoisse. Pepperrot gir suppen ekstra sting.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Poteter, løsvekt
1 stk
Purre
5 dl
H-melk
5 dl
Fløte
2 ss
Revet pepperrot på tube, eller fersk
1 stk
Sitron
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og kutt dem i grove biter. Vask og kutt purren i grove biter. Ha melk, fløte, purre og potet i en kjele. Kok under lokk i 15-20 minutter til potetene er møre.

Trinn 2

Smak til med pepperrot, salt, pepper og presset sitron og kjør til glatt og fyldig suppe i en blender eller med stavmikser. Server.

Server gjerne suppen med brødkrutonger og hakkede urter.