Fransk løksuppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fransk løksuppe

4.2 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
276 planlagt
Fransk løksuppe
Denne franske suppeklassikeren smaker ekstra godt om høsten. Her snakker vi enkle ingredienser som gir mye smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Suppe

8 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 kvist
Timian
0.5 dl
Solsikkeolje
1 l
Klar kjøttbuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Gourmetloff

0.5 stk
Gourmetloff
50 gr
Jarlsberg
50 gr
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp oljen og tilsett renset og grovhakket løk og fi nhakket hvitløk. Stek til løken er lysebrun og myk. Tilsett timian og buljong. Kok opp og la suppen småputre i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Skjær loff i skiver à 2 cm (behold skorpen). Dekk skivene med revet ost og stek på bakepapir ved 180°C varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø. Server som «lokk» på hver porsjon.