Fransk løksuppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fransk løksuppe

4.2 i snitt
Fransk løksuppe
Denne franske suppeklassikeren smaker ekstra godt om høsten. Her snakker vi enkle ingredienser som gir mye smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Suppe

8 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 kvist
Timian
0.5 dl
Solsikkeolje
1 l
Klar kjøttbuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Gourmetloff

0.5 stk
Gourmetloff
50 gr
Jarlsberg
50 gr
Parmesan

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm opp oljen og tilsett renset og grovhakket løk og fi nhakket hvitløk. Stek til løken er lysebrun og myk. Tilsett timian og buljong. Kok opp og la suppen småputre i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Skjær loff i skiver à 2 cm (behold skorpen). Dekk skivene med revet ost og stek på bakepapir ved 180°C varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø. Server som «lokk» på hver porsjon.