Hopp til innhold

Fløtegratinerte poteter

3.3 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
343 planlagt
Fløtegratinerte poteter
Hva er vel bedre enn myke, deilige, ovnsbakte poteter med smak av hvitløk og ost? Disse fløtegratinerte potetene passer som tilbehør til utallige middagsretter og er perfekte å lage til gjester.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Poteter
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 dl
Kremfløte eller matfløte
1 ts
Timian, hakket
0.5 dl
H-melk
100 gr
Revet ost
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene, og skjær dem i skiver. Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet, løk, hvitløk, fløte, melk og hakket timian i en stor gryte. Kok opp, reduser varme og la småkoke i 5 minutter, til potetene begynner å bli møre. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Hell blandingen over i en smurt ildfast form. Dryss osten på toppen av potetblandingen og stek ved 220 °C i ca. 20 minutter til osten er gyllen og boblende.