Fennikelgrateng | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fennikelgrateng

3.0 i snitt
Fennikelgrateng

Denne gratengen med smak av fennikel og parmesan er nærmest en rett i seg selv, men er også nydelig til rustikke lammeretter.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

20 gr
Parmesan til topping
3 stk
Fennikel
4 dl
Fløte
2 stk
Eggeplommer
20 gr
Griljermel
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp lettsaltet vann i en stor og vid kasserolle. Del fenniklene i 8 båter og ha dem i kasserollen. Kok opp, sett på lokk og dampkok fennikelbåtene i ca. 3 minutter.

  2. Trinn 2

    Kok opp fløte og rør inn revet parmesan og sammenvispede eggeplommer. Smak til med salt og pepper. Vend fennikelbåtene i litt av sausen.

  3. Trinn 3

    Ha det over i en ildfastform og hell resten av sausen over. Topp med griljermel og revet parmesan. Stek i ovn ved 200°C i ca. 15 minutter.

Dette tilbehøret passer godt til lammeretter.