Falafelburger i pita
Fra gatemat i Midtøsten – til middagsbordet ditt! Når du lager en av verdens mest populære vegetarretter selv, kan du få den så spicy du bare vil. Oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hell av vannet fra kikertene, men ta vare på det. Ha kikerter, løk, hvitløk, mel, krydder og urter i en foodprocessor, og tilsett noen ss med vannet fra kikertene. Bland alt godt sammen til du har en jevn deig.
-
Trinn 2
Form avlange burgere, og stek i olje i en stekepanne på middels varme. Stekes til gyldenbrune på begge sider, og til burgerne er blitt litt faste.
-
Trinn 3
Avokadokrem: Del avokadoene og ta ut steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje, grovhakk og kjør i foodprocessor til kremet konsistens sammen med presset lime, frisk koriander og salt.
-
Trinn 4
Kutt agurk, paprika og rødløk i biter og server falafelburger i pitabrød sammen med avokadokrem og grønnsaker.