Hopp til innhold

Falafelburger i pita

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
543 planlagt
Falafelburger i pita

Fra gatemat i Midtøsten – til middagsbordet ditt! Når du lager en av verdens mest populære vegetarretter selv, kan du få den så spicy du bare vil. Oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Falafel

2 boks
Kikerter
1 stk
Løk
5 fedd
Hvitløk
2 neve
Frisk koriander
2 neve
Frisk kruspersille
1 ts
Chilipulver
3 ts
Spisskummen
1 ts
Salt
4 ss
Hvetemel

Pita

1 pk
Pitabrød

Grønnsaker

1 pose
Baby leaf mix, 65 g
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Agurk

Avokadokrem

2 stk
Avokado
0.5 stk
Lime, saften
1 ss
Frisk koriander
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Hell av vannet fra kikertene, men ta vare på det. Ha kikerter, løk, hvitløk, mel, krydder og urter i en foodprocessor, og tilsett noen ss med vannet fra kikertene. Bland alt godt sammen til du har en jevn deig.

Trinn 2

Form avlange burgere, og stek i olje i en stekepanne på middels varme. Stekes til gyldenbrune på begge sider, og til burgerne er blitt litt faste.

Trinn 3

Avokadokrem: Del avokadoene og ta ut steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje, grovhakk og kjør i foodprocessor til kremet konsistens sammen med presset lime, frisk koriander og salt.

Trinn 4

Kutt agurk, paprika og rødløk i biter og server falafelburger i pitabrød sammen med avokadokrem og grønnsaker.