Hopp til innhold

Ertesuppe med kokosmelk

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
119 planlagt
Ertesuppe med kokosmelk

Barn elsker å erte, så ta dem på ordet – det er lov å ertesuppe. Denne deilige varianten med kokosmelk blir fort en gjenganger på middagsbordet.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
2 pk
Frosne erter
1 boks
Kokosmelk
100 gr
Mandler
1 pose
Sukkererter
2 fedd
Hvitløk
1 klype
Kajennepepper
1 ss
Soyasaus Kikkoman
1 l
Grønnsaksbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Stek finhakket løk og hvitløk i litt olivenolje i en stor kjele til det blir mykt og blankt. Hell i grønnsaksbuljong og erter. Kok opp og la det putre til ertene er gjennomvarme.

Trinn 2

Hell suppen i en blender eller kjør med stavmikser til suppen er jevn. Tilsett kokosmelk, varm opp og smak til med salt og kajennepepper (evt. spar litt kokosmelk til pynt på toppen).

Trinn 3

I mellomtiden, ha mandler i en tørr, varm stekepanne og rist dem til de begynner å dufte. Rør inn soyasausen og rist til den er fordampet. Skyll og snitt sukkerertene i strimler. Server varm ertesuppe med snittede sukkererter og grovhakkede, soyaristede mandler.

Tilsett litt frisk finhakket ingefær sammen med løken og hvitløken. Det setter spiss på suppen.