Ertesuppe med kokosmelk

Barn elsker å erte, så ta dem på ordet – det er lov å ertesuppe. Denne deilige varianten med kokosmelk blir fort en gjenganger på middagsbordet.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Stek finhakket løk og hvitløk i litt olivenolje i en stor kjele til det blir mykt og blankt. Hell i grønnsaksbuljong og erter. Kok opp og la det putre til ertene er gjennomvarme.
Trinn 2
Hell suppen i en blender eller kjør med stavmikser til suppen er jevn. Tilsett kokosmelk, varm opp og smak til med salt og kajennepepper (evt. spar litt kokosmelk til pynt på toppen).
Trinn 3
I mellomtiden, ha mandler i en tørr, varm stekepanne og rist dem til de begynner å dufte. Rør inn soyasausen og rist til den er fordampet. Skyll og snitt sukkerertene i strimler. Server varm ertesuppe med snittede sukkererter og grovhakkede, soyaristede mandler.
Tilsett litt frisk finhakket ingefær sammen med løken og hvitløken. Det setter spiss på suppen.