Hopp til innhold

Eple- og sellerirotpuré

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
65 planlagt
Eple- og sellerirotpuré

Eplenes friskhet balanserer sellerirotens sødme og gjør dette til en mild og anvendelig puré. Like god til fisk som til kjøtt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 stk
Epler
500 gr
Sellerirot
1 dl
Fløte
50 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell eplene, del dem i fire og skjær ut kjernehuset. Skrell selleriroten og kutt i biter. Ha epler og sellerirot i en kjele og dekk med vann. Kok opp og la koke i 20 minutter til selleriroten er mør.

Trinn 2

Sil av vannet og kjør grønnsakene til puré med stavmikser eller i en blender. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og pepper. Serveres varm, og passer godt til både kjøtt og fisk.