Hopp til innhold

Crostini med syltet paprika

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
73 planlagt
Crostini med syltet paprika

Den deilige søte smaken av grillet, syltet paprika får fortjent all oppmerksomhet i denne crostini-varianten.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Crostini

1 stk
Baguette
2 dl
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Chili

Syltet paprika

2 stk
Rød paprika
1 dl
Olivenolje
2 ts
Sitron, saft
1 fedd
Hvitløk
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær baguette i 5 mm tykke skiver. Kjør olje sammen med hvitløk og chili i en mikser. Pensle stekeplaten med olje og legg på baguetteskivene. Pensle toppen av skivene med oljen og stek dem ved 180°C i ca. 7 minutter, til de blir svakt brune og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir så noe av fettet kan renne av.

Trinn 2

Grill paprika hele i ovnen eller på grillen til skallet er svart. Legg dem i en tett plastpose og avkjøl. Da er det lett å fjerne det svarte skallet. Fjern hinner og frø og kutt i fine terninger.

Trinn 3

Ha terningene i en kjele med olivenolje, sitronsaft, hakket hvitløk, salt og pepper. Kok paprikaen mør under lokk og avkjøl. Sil av laken før servering, og anrett på stekte crostini.