Hopp til innhold

Couscoussalat med rosiner og purre

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
130 planlagt
Couscoussalat med rosiner og purre

En enkel, sunn og velsmakende vegetarrett med inspirasjon fra Nord-Afrika.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 ss
Chili, hakket 1 ss
2 fedd
Hvitløk
500 gr
Couscous
200 gr
Tomater
1 stk
Purre
1 stk
Paprika
2 ss
Persille, tørket
1 dl
Oliven, stenfrie
1 stk
Sitronsaft, 2 ss
1 dl
Rosiner
200 gr
Apetina mild
1 ts
Salt
5 dl
Vann
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann med hakket hvitløk, hakket chili og salt. Tilsett couscous. Kok opp og sett på lokk.

Trinn 2

La couscous’en trekke vekk fra platen i 5 minutter til alt vannet er absorbert. I mens deler du tomater og hakker paprika, purre, og oliven.

Trinn 3

Bland grønnsakene og persille i couscous’en og tilsett rosiner og terninger med Apetina mild.

Trinn 4

Smak salaten til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Tips!

Couscous er finskåret hvete som er lett å koke. Brukes mye i det nordafrikanske kjøkkenet. I Tyrkia er det en større variant som heter bulgur. Retten blir like god med bulgur.