Bruschetta med camembert og tomater

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 2
Sett stekeovnen på 150 °C. Bland sammen olivenolje, finkuttet sjalottløk og halvparten av hvitløken, sukker og eddik. Gjør et snitt i skinnet på tomatene og vend dem inn i marinaden. Legg tomatene i en lav ildfast form og bak i 4 minutter til skinnene sprekker. Ta ut og vend dem en gang til i marinaden. Skru opp varmen til 170 °C.
-
Trinn 3
Rist loffskivene i brødrister eller i ovn.
-
Trinn 4
Legg skinkeskivene på bakepapir og stek i ca. 15 minutter til de er sprø.
-
Trinn 5
Gni inn skivene med et hvitløksfedd, drypp marinade på brødet og legg på tomater og camembert. Knekk opp skinken og legg bitene oppå. Topp med revne basilikum og god olivenolje.
Bruschetta er noe du finner på de fleste menyer i Italia og er egentlig en ristet brødskive (en fin måte å bruke opp gammelt brød på), gnidd inn med litt hvitløk og toppet med olivenolje, salt og pepper. På de fleste menyer vil du finne tomatutgaven, altså med hakkede, solmodne tomater og basilikum. Men som alle andre godsaker i Italia, setter lokale helter, sesong og familiefavoritter sitt preg på bruschettaen; noen lager luksusutgaver med god skinke og diverse oster. Bruschetta er deilig som forrett, formiddagsmat, kveldsmat eller som en snack.