Hopp til innhold

Blomkålsuppe med reker og kapers

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
12 planlagt
Blomkålsuppe med reker og kapers
En kremet og mild blomkålsuppe over reker, toppet med kapers og gressløkolje. En spektakulær hjemmelaget rett som du kan imponere gjestene med!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Blomkålsuppe

1 kg
Skipperreker
1 stk
Stor blomkål
8 dl
Melk
2 dl
Fløte
125 gr
Meierismør

Friterte kapers

1 dl
Solsikkeolje
1 glass
Kapers

Gressløkolje

1 potte
Gressløk
1 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Tin og rens rekene. Bruk 2/3 av blomkålen samt stilken og kok mørt i melk og fløte i ca. 30 minutter. Kjør det med stavmikser eller i en blender sammen med smør og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Del resten av blomkålen i små buketter og stek dem i en panne med litt smør.

Trinn 3

Varm olje i en kasserolle, ha i kapers og friter dem i to minutter. Legg dem på kjøkkenpapir og la renne av.

Trinn 4

Kjør gressløk og solsikkeolje i en blender til det er helt glatt, sil oljen gjennom dørslag eller tesil. Kjør suppen med stavmikser slik at det skummer. Ha reker og blomkålbukettene i en tallerken, øs suppen over og topp med fritert kapers og gressløkolje.