Hopp til innhold

Blomkål og brokkoli med cæsardressing

3.5 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
115 planlagt
Blomkål og brokkoli med cæsardressing

Det er dressingen som virkelig gjør en cæsar-salat, og siden denne dressingen er en personlig favoritt har jeg funnet ut at den også kan brukes til andre grønnsaker, f.eks. som her til blomkål og brokkoli.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Dressing

1 stk
Egg
1 ts
Sennep
50 gr
Parmesan
1 fedd
Hvitløk
2 dl
Solsikkeolje

Blomkål og brokkoli

150 gr
Brokkoli
150 gr
Blomkål
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Pisk sammen egg, sennep, finrevet parmesan og hvitløk. Spe inn oljen og smak til med salt og pepper. Tynn lett ut med vann.

Trinn 3

Blansjer blomkål og brokkoli i små buketter i lettsaltet vann i 1 minutt. Ta det direkte over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ta opp og tørk godt av på kjøkkenpapir.

Trinn 4

Vend grønnsakene i dressingen og legg dem på en tallerken. Toppes med høvlet parmesan