Blomkål- og bønnesalat i sennepskrem
Denne friske bønne- og blomkålsalaten passer til alle typer kjøtt. Den fyldige sennepskremen løfter salaten både visuelt og smaksmessig.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pisk sammen egg og sennep og spe inn oljen gradvis mens du visper til en jevn blanding. Smak til med eddik, salt og nykvernet sort pepper. Tilsett finkuttet rødløk.
-
Trinn 2
Del blomkålen i 1 cm tykke skiver og bryt opp i små biter. Del bønner og sukkererter i to og forvell grønnsakene i 30 sekunder i lettsaltet vann. Pass på tiden så det ikke blir overkokt. Hell av vannet og avkjøl på et brett til ca. 50 grader. Bland inn sennepskremen. Høvle skiver av reddikene og bland inn til slutt. Serveres varm eller lun.
Dette tilbehøret passer godt til lammeretter.