Betesalat med kokos- og mangosaus

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok beter med skall på i 1 time i mye lettsaltet vann. Avkjøl dem raskt i kaldt vann og skrell dem. Bruk gjerne rene oppvaskhansker så du ikke brenner deg, eller blir gul-rød på fingrene. Hold betene varme.
Trinn 2
Skrell de modne mangoene og del kjøttet i terninger. Ha dem i en bolle med kokosmelk, revet ingefær, hakket mild chili, limesaft og salt og kjør med stavmikser til en tykk saus.
Trinn 3
Legg sausen på et fat og legg på 1 cm tykke skiver med beter. Dryss med kokosmasse og server med sprøstekte linsekaker.
Trinn 4
Linsekaker: Sil av kokevannet til linsene og kjør linsene til pure i en mikser med mel, egg, koriander, hvitløk, salt og pepper.
Trinn 5
Form boller med en skje og rull linsefarsen i brødkrumme.
Trinn 6
Varm en stekepanne med solsikkeolje og stek linsekakene pent brune og sprøstekte på begge sider. Serveres med koriander sitrussalat.
Trinn 7
Sitrussalat: Vask salaten og del i fine blad. Skrell sitrusfruktene og del kjøttet i terninger.
Trinn 8
Bland salaten med sitrus, ristede gresskarkjerner, olivenolje og grovhakket koriander. Server til betene.