Bakt søtpotet med avokado og chevre | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Bakt søtpotet med avokado og chevre

Bakt søtpotet med avokado og chevre

4.5 i snitt
Bakt søtpotet med avokado og chevre

Søtpotet passer veldig godt sammen med deilig, frisk geitost – chevre. Du kan også bruke Snøfrisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Bakt søtpotet med avokado og chevre

2 stk
Søtpotet
1 neve
Valnøtter
2 stk
Avokado
2 stk
Tomater
4 stang
Vårløk
1 stk
Rød chili
120 gr
Chevre
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Dressing

1 ss
Sesamolje
0.5 stk
Sjalottløk
0.5 ts
Soyasaus
1 ss
Rødvinseddik
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 200°C. Bak søtpotetene i 45 minutter – til de er gjennombakt og skinnet litt rynkete. Avkjøl noe, riv av skinnet og skjær i skiver. Legg utover på et fat.

  2. Trinn 2

    Rist nøttene i en tørr panne i 1-2 minutter. Hakk dem. Hakk tomater og vårløk. Del avokadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Skjær i skiver.

  3. Trinn 3

    Fordel tomater, vårløk og avokado over søtpotetene.

  4. Trinn 4

    Lag dressing ved å blande olivenolje, sesamolje, soyasaus, eddik og finhakket sjalottløk. Hell over salaten. Krydre med litt salt og pepper. Dryss over finhakket chili, hakkede nøtter og chevre i biter.

Tips

Bak gjerne mye søtpotet av gangen. Det tar litt tid, men de kan oppbevares i kjøleskap og smaker godt som tilbehør til fisk og kjøtt.