Bakt søtpotet med avokado og chevre
Søtpotet passer veldig godt sammen med deilig, frisk geitost – chevre. Du kan også bruke Snøfrisk.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200°C. Bak søtpotetene i 45 minutter – til de er gjennombakt og skinnet litt rynkete. Avkjøl noe, riv av skinnet og skjær i skiver. Legg utover på et fat.
-
Trinn 2
Rist nøttene i en tørr panne i 1-2 minutter. Hakk dem. Hakk tomater og vårløk. Del avokadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Skjær i skiver.
-
Trinn 3
Fordel tomater, vårløk og avokado over søtpotetene.
-
Trinn 4
Lag dressing ved å blande olivenolje, sesamolje, soyasaus, eddik og finhakket sjalottløk. Hell over salaten. Krydre med litt salt og pepper. Dryss over finhakket chili, hakkede nøtter og chevre i biter.
Tips
Bak gjerne mye søtpotet av gangen. Det tar litt tid, men de kan oppbevares i kjøleskap og smaker godt som tilbehør til fisk og kjøtt.