Bakt purre med ostekrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Bakt purre med ostekrem

Bakt purre med ostekrem

4.0 i snitt
Bakt purre med ostekrem

Når du ovnsbaker grønnsaker får du fram råvarenes dypeste og mest sødmefulle smaker. Denne smaksrike retten kan serveres som forrett, hovedrett og tilbehør til andre middager.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ostekrem med dill

1 dl
Rømme
250 gr
Kremost
1 potte
Dill
1 ss
Sitron, saften
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Server med

0.3 pose
Godt brød

Topping

1 dl
Sprøstekt løk

Helbakt purre

4 stk
Purre (store)
1 klype
Salt
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skjær vekk det mørkeste grønne delen av purrene og vask dem godt. Legg purrene på et stekebrett, hell over olivenolje og dryss med salt og nykvernet pepper. Vend godt inn.

  2. Trinn 2

    Bak purren i ca. 30 minutter til den er gyllen på utsiden og mør inni. Bland sammen alle ingrediensene til ostekremen og smak til med salt og nykvernet pepper. Spar litt dill til pynt.

  3. Trinn 3

    Skjær purrene nesten igjennom på langs og brett dem ut. Fordel ostekremen i purrene og topp med frisk dill og sprøstekt løk. Server med godt brød.