Bakt purre med ostekrem
Når du ovnsbaker grønnsaker får du fram råvarenes dypeste og mest sødmefulle smaker. Denne smaksrike retten kan serveres som forrett, hovedrett og tilbehør til andre middager.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skjær vekk det mørkeste grønne delen av purrene og vask dem godt. Legg purrene på et stekebrett, hell over olivenolje og dryss med salt og nykvernet pepper. Vend godt inn.
-
Trinn 2
Bak purren i ca. 30 minutter til den er gyllen på utsiden og mør inni. Bland sammen alle ingrediensene til ostekremen og smak til med salt og nykvernet pepper. Spar litt dill til pynt.
-
Trinn 3
Skjær purrene nesten igjennom på langs og brett dem ut. Fordel ostekremen i purrene og topp med frisk dill og sprøstekt løk. Server med godt brød.