Bakt paprika på hvitløkstoast

Den italienske bruschettaen med tomat får en utfordrer! Forsøk denne varianten med bakt paprika.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Del paprika i to og fjern frø og innmat. Del i biter på ca. 1 cm. Ha i kjele sammen med finhakket hvitløk, chili og timian, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og kvernet pepper. Kok opp under lokk og la putre til paprikaen er mør – ca. 5 minutter. Avkjøl.
Trinn 2
Varm stekeovnen til 230 grader varmluft. Kjør olivenolje og hvitløk i en blender til hvitløksolje. Skjær baguette i tunne skiver. Gjerne litt under 1 cm. Pensle med hvitløksolje på begge sider og stek på stekebrett i 4–5 minutter til lysebrune. Avkjøl.
Trinn 3
Sil av laken fra paprikaen. Topp baguetteskivene med paprika og server umiddelbart.