Hopp til innhold

Bakt paprika på hvitløkstoast

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
67 planlagt
Bakt paprika på hvitløkstoast

Den italienske bruschettaen med tomat får en utfordrer! Forsøk denne varianten med bakt paprika.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2 stk
Røde paprika
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 ss
Finhakket timian
1 ss
Sitronsaft
1 stk
Baguette
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Del paprika i to og fjern frø og innmat. Del i biter på ca. 1 cm. Ha i kjele sammen med finhakket hvitløk, chili og timian, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og kvernet pepper. Kok opp under lokk og la putre til paprikaen er mør – ca. 5 minutter. Avkjøl.

Trinn 2

Varm stekeovnen til 230 grader varmluft. Kjør olivenolje og hvitløk i en blender til hvitløksolje. Skjær baguette i tunne skiver. Gjerne litt under 1 cm. Pensle med hvitløksolje på begge sider og stek på stekebrett i 4–5 minutter til lysebrune. Avkjøl.

Trinn 3

Sil av laken fra paprikaen. Topp baguetteskivene med paprika og server umiddelbart.