Avokadosalat

En smakfull og frisk salat som passer til alle TexMex-retter.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220 °C. Legg paprika på et stekebrett og stek til de er svarte i skinnet, ca. 10-15 minutter. Legg dem i en bolle og dekk med plastfilm. Avkjøl i ca. 20 minutter. Fjern stilken og frøene og så mye av det svarte skallet som mulig. Skjær paprika i tynne skiver.
Trinn 2
Del avokadoene i to, fjern steinene og løft forsiktig ”kjøttet” ut med en spiseskje. Skjær avokado og tomater i skiver. Vask og tørk hjertesalaten og fordel bladene på et fat. Legg tomatskivene og avokadoskivene lagvis oppå salatbladene.
Trinn 3
Topp med paprika-skivene, vårløk skåret i tynne ringer og smuldret Apetina. Drypp over olivenolje og presset lime. Topp med frisk koriander og reddik skåret i julienne. Dryss over litt salt og nykvernet pepper før servering.