Aspargessuppe med posjert egg
Enkel å tilberede og med god, aromatisk smak – asparges er med god grunn på manges grønne favorittliste. Noe av det aller beste du kan bruke asparges til, er suppe. Det krever litt flere forberedelser, men resultatet smaker fantastisk!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Suppe: Skrell og skjær løken i fine skiver. Fres asparges og ¾ av løken til det er blankt i en gryte med litt olje, salt og nykvernet pepper. Tilsett fløte og hønsebuljong. La det småkoke i ca. 15 min. Kjør ingrediensene i en blender og ha det tilbake i gryten. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Skjær toppene av asparges og ta vare på dem til senere.
-
Trinn 3
Kok aspargestoppene i lettsaltet vann, skyll de i kaldt vann når de er møre. Tørk og bland de med resten av løken og litt kaldpresset olivenolje.
-
Trinn 4
Krutonger og solsikkekjerner: Skjær brødet i terninger og stek de brune i pannen med olje, hvitløksfedd, salt og nykvernet pepper. Rist solsikkekjerner til de er gylne og fine, dryss forsiktig over med salt.
-
Trinn 5
Posjert egg: Kok opp vann og eddik. Sett fart på vannet i gryten med en visp slik at vannet går i sirkel. Knekk eggene og hell dem forsiktig i vannet. Når vannet går i sirkel blander ikke eggene seg inn i hverandre. La eggene trekke i ca. 4 minutter og løft de forsiktig ut.
-
Trinn 6
Server suppen med aspargestopper, krutonger og posjert egg.