Aspargessuppe med posjert egg | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Aspargessuppe med posjert egg

Aspargessuppe med posjert egg

Ingen vurderinger
Aspargessuppe med posjert egg

Enkel å tilberede og med god, aromatisk smak – asparges er med god grunn på manges grønne favorittliste. Noe av det aller beste du kan bruke asparges til, er suppe. Det krever litt flere forberedelser, men resultatet smaker fantastisk!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Suppe

0.2 stk
Løk til aspargestopper
2 bunt
Asparges
1 dl
Fløte
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Hønsebuljong
2 ss
Kaldpresset olivenolje

Krutonger

0.5 stk
Solsikkebrød (evt gammelt brød)
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Solsikkeolje
2 ss
Solsikkekjerner
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Posjerte egg

4 stk
Egg
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ts
Eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Suppe: Skrell og skjær løken i fine skiver. Fres asparges og ¾ av løken til det er blankt i en gryte med litt olje, salt og nykvernet pepper. Tilsett fløte og hønsebuljong. La det småkoke i ca. 15 min. Kjør ingrediensene i en blender og ha det tilbake i gryten. Smak til med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Skjær toppene av asparges og ta vare på dem til senere.

  3. Trinn 3

    Kok aspargestoppene i lettsaltet vann, skyll de i kaldt vann når de er møre. Tørk og bland de med resten av løken og litt kaldpresset olivenolje.

  4. Trinn 4

    Krutonger og solsikkekjerner: Skjær brødet i terninger og stek de brune i pannen med olje, hvitløksfedd, salt og nykvernet pepper. Rist solsikkekjerner til de er gylne og fine, dryss forsiktig over med salt.

  5. Trinn 5

    Posjert egg: Kok opp vann og eddik. Sett fart på vannet i gryten med en visp slik at vannet går i sirkel. Knekk eggene og hell dem forsiktig i vannet. Når vannet går i sirkel blander ikke eggene seg inn i hverandre. La eggene trekke i ca. 4 minutter og løft de forsiktig ut.

  6. Trinn 6

    Server suppen med aspargestopper, krutonger og posjert egg.